Gezonde Leefstijl

Doel Deelnemers meenemen in thema’s gerelateerd aan gezonde leefstijl. Hoe kun je gezond leven en eigen regie nemen in gezond eten, drinken, beweging? Aan het eind van de training heeft iedere deelnemer een duidelijk(er) beeld over wat gezonde leefstijl is. Iedere deelnemer krijgt ondersteuning bij het maken van een concreet plan, zodat daadwerkelijk een stap richting een gezonder leven kan worden gezet.
Omschrijving Een gezonde leefstijl is een leefstijl waarbij je je zichtbaar lekker voelt, een gezond gewicht hebt en niet om de haverklap ziek, vage pijntjes of uitgeblust voelt.

Gezond eten, voldoende bewegen en voldoende slaap dragen allemaal bij aan een
gezonde leefstijl. Dit wist je waarschijnlijk al. Maar hoe komt het dat het zo moeilijk is om ook echt gezond te leven?
We moeten met z’n allen steeds langer werken en het is daarom belangrijk dat je jezelf lichamelijk en geestelijk in goede conditie houdt. Wat kun je zelf doen en waarbij heb je ondersteuning van je werkgever nodig? Tijdens deze training gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: “wat is een gezonde manier van leven voor jou? Je krijgt informatie over gezonde leefstijl en we onderzoeken hoe je je gedrag hierin zou kunnen veranderen. We maken gebruik van de kennis en ervaringen van de deelnemers en vullen deze aan met kennis van deskundigen.
Het in de praktijk brengen van een gezonde leefstijl is uiteindelijk een kwestie van doen. Maar voordat je iets doet, is het belangrijk dat je eerst weet wat je doet. We leven immers in een samenleving waarin meer ongezonde dan gezonde keuzes te maken zijn. Je maakt dus al snel de verkeerde keuzes. Drink ik water of cola? Ga ik met de bus of deze keer lopend of met de fiets? Volleybal ik mee of blijf ik kijken? Ga ik op tijd naar bed of kijk ik nog langer TV? Heel vaak zijn er andere mensen aanwezig die je keuze beïnvloeden en dat maakt kiezen voor een gezonde leefstijl soms zo lastig. Bij een gezonde leefstijl gaat het over gedrag en situaties in een wereld vol verleidingen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
• Gezondheid en voeding, we behandelen alle aspecten van wat gezond eten is en we laten zien dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Daarnaast krijg je tips om ook echt gezond te gaan eten.
• Gezondheid en beweging, een actieve workshop over bewegen en we laten zien hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven.
• Gezondheid en sociale contacten. Hoe zorg je ervoor dat je werk en privé in balans houdt. Zodat de stress niet te hoog oploopt.
• Al het geleerde wordt omgezet in een actieplan en dit gaan we samen ook uitvoeren.

Praktijkopdracht:
Na elke trainingsbijeenkomst wordt er een praktijkopdracht meegegeven. Deze moet je samen met je begeleider op de werkvloer bespreken of uitvoeren. Het initiatief hiervoor ligt bij jou als deelnemer. De praktijkopdracht wordt door je begeleider afgetekend en in de werkmap bewaard.

Aantal dagdelen: 6 bijeenkomsten, om de twee weken 3 uur
Daarna 6 bijeenkomsten, een keer per maand 2 uur
Doelgroep Voor wie : voor alle medewerkers van WSD die zich willen laten inspireren op het gebied van een meer gezonde leefstijl. Aanmelden kan via je werkleider of consulent.
Aantal dagdelen 12

Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingStartEindeTijd vanTijd totBezetVrijLocatie(s)PlaatsMeer info en inschrijven

Gezonde LeefstijlWordt gepland bij voldoende animo Meer info en inschrijven