Werkacademie Jongeren

Doel Het doel van de Werkacademie Jongeren is om jongeren te leren zelf initiatief voor hun loopbaan te pakken. Jongeren leren zelf keuzes te maken en vergroten het vertrouwen in zichzelf. Zo willen we elke jongere een stap laten zetten in de eigen ontwikkeling, zodat hij/zij zo regulier mogelijk aan de slag kan en/of aan de slag blijft.
Omschrijving Een afwisselend en dynamisch trainingstraject waarbij in een groep van 8-10 deelnemers gedurende 8 weken wordt getraind. Om hun vaardigheden te ontwikkelen, volgen de jongeren een werkprogramma naast de trainingen. De jongeren die al een baan hebben, brengen het geleerde op hun eigen werkplek in de praktijk.

Het werkprogramma start vanaf week 2. De trainingen worden in een aansprekende omgeving voor jongeren gegeven. Het trainingsaanbod is volledig op de jongeren afgestemd, waarbij theoretische en praktische werkvormen elkaar afwisselen. De jongeren worden zowel fysiek als cognitief uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Dit alles in een veilige leeromgeving, waarin van elke deelnemer een goed beeld gevormd kan worden van wat nodig en passend is voor een volgende stap. Zo dient de Werkacademie Jongeren ook als diagnose instrument om de individuele kwaliteiten en talenten van de jongeren te onderzoeken.

Het aanbod bestaat uit op-maat gemaakte trainingen op het gebied van zelfinzicht, werknemersvaardigheden, communicatie, sociale media, zichzelf presenteren etc. Tijdens deze trainingen wordt gebruikt gemaakt van gastsprekers/workshops uit het bedrijfsleven en de sport. Verder wordt de Talentscan in gezet om de talenten en kwaliteiten van de jongeren in beeld te brengen.
Doelgroep Alle jongeren tussen 18-27 jaar. Er wordt geen onderscheid gemaakt qua opleidingsniveau of werkervaring. Het gaat zowel om jongeren die nog een baan moeten vinden als om jongeren die al een baan hebben.
Aantal dagdelen 16

Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingStartEindeTijd vanTijd totBezetVrijLocatie(s)PlaatsMeer info en inschrijven

Werkacademie JongerenWordt gepland bij voldoende animo Meer info en inschrijven