NT1: Nederlands als 1e taal

Doel Na het volgen van deze training kun je (beter dan nu) teksten lezen en schrijven. Afhankelijk van je startniveau kun je dan bijvoorbeeld:
o De krant lezen;
o Een kaart schrijven en lezen;
o Een briefje schrijven;
o De kinderen voorlezen;
o Ondertitels lezen;
o Bijsluiters lezen;
o Werkbriefjes invullen;
o Instructies op het werk lezen;
o Je agenda bijhouden;
o Formulieren lezen en invullen.
.
Omschrijving Uit landelijke cijfers blijkt dat ruim 30% van de medewerkers in de sociale werkvoorziening laaggeletterd is. Je staat dus zeker niet alleen als jij moeite hebt met lezen en schrijven. WSD ondersteunt medewerkers die aan de slag willen met de Nederlandse taal. is deze training echt iets voor jou. In deze training leer je de Nederlandse taal beter te beheersen. Je leert beter lezen en schrijven.
Binnen de training wordt de inhoud speciaal op jouw behoeften afgestemd. De docent bekijkt welke lesstof je nodig hebt. Er wordt ook geoefend met taalprogramma’s op de computer.
Voorafgaand krijg je een gesprek met de trainer en je leidinggevende waarin jouw persoonlijke leerdoelen besproken worden. Bij de intake hoort ook een taaltoets om je startniveau te bepalen.
Doelgroep Medewerkers die in Nederland geboren zijn, maar de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Het gaat dan met name de vaardigheden lezen en schrijven. Je hebt moeite met foutloos en leesbaar schrijven. Je hebt moeite om een artikel in de krant te lezen of een eenvoudig verslag.
Motivatie is de belangrijkste voorwaarde om in te stromen in deze training. De training is niet geschikt voor analfabete medewerkers: zij die het alfabet niet kunnen lezen en schrijven.
Aantal dagdelen 40

Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingStartEindeTijd vanTijd totBezetVrijLocatie(s)PlaatsMeer info en inschrijven

NT1: Nederlands als 1e taalWordt gepland bij voldoende animo Meer info en inschrijven